გთავაზობთ კეტომეგობრული და არაკეტომეგობრული ბოსტნეულის ჩამონათვალს და თითოეულის ნახშირწყლების შემცველობას 100 გრ-ზე.
პომიდორი – უმი 2.7 გრ, მომზადებული 3.3 გრ (კეტომეგობრული)
ჭინჭარი – (უნდა იყოს მოხარშული) – 0 გრ (კეტომეგობრული)
რეუმი – უმი 2.7 გრ, მომზადებული 2.7 გრ (კეტომეგობრული)
მუხუდო – უმი 5 გრ, მომზადებული 5.5 გრ (კეტომეგობრული)
იონჯას ყლორტები – 0.2 გრ (კეტომეგობრული)
ბრიუსელური კომბოსტო – უმი – 5.3 გრ , მომზადებული – 4.4 გრ (კეტომეგობრული)
წყლის წიწმატი – 0.8 გრ (კეტომეგობრული)
ქინძი – 0.9 გრ (კეტომეგობრული)
ბულგარული წიწაკა მწვანე – უმი – 2.9 გრ, მომზადებული – 5.8 გრ (კეტომეგობრული)
სალათის ფურცლები (Butterhead) – 1 გრ (კეტომეგობრული)
ბოსტნის რეჰანი – 1.1. გრ (კეტომეგობრული)
ბოკ-ჩოი – უმი 1.2 გრ, მომზადებული 0.8 გრ (კეტომეგობრული)
კიტრი – 3.1 გრ (კეტომეგობრული)
გოგრა – უმი – 3.2 გრ, მომზადებული – 5 გრ (კეტომეგობრული)
ყვავილოვანი კომბოსტო – 3 გრ უმი, 1,8 გრ – მომზადებული (კეტომეგობრული)
ისპანახი – 1.4 გრ (კეტომეგობრული)
კომბოსტო – უმი – 3.5, მომზადებული 4.1. (კეტომეგობრული)
ნიახური – უმი 1.4. გრ, მომზადებული 2.4. გრ (კეტომეგობრული)
რადიკიო – 3.6 გრ (კეტომეგობრული)
რუტაბგა – უმი 6.7 გრ, 5.2 გრ მომზადებული (კეტომეგობრული)
მდოგვის მწვანილი – უმი 1.5 გრ, მომზადებული 2.5 გრ (კეტომეგობრული)
ოკრა – უმი – 3.8 გრ, მომზადებული 2 გრ (კეტომეგობრული)
ცერეცო კამა – 3.9 გრ (კეტომეგობრული)
სალათის ფურცლები – 1.5 გრ (კეტომეგობრული)
ბულგარული წიწაკა წითელი – უმი – 3.9 გრ, მომზადებული – 4.8 გრ (კეტომეგობრული)
სატაცური – უმი 1.8, მომზადებული 2.1 (კეტომეგობრული)
ჰალაპენიო – 4.2 გრ (კეტომეგობრული)
ბოლოკი – 1.8 გრ (კეტომეგობრული)
ტურნეფსი – უმი – 4.2 გრ, მომზადებული 3 გრ (კეტომეგობრული)
ჩაივი – 1.9 გრ (კეტომეგობრული)
ბროკოლი – უმი – 4.4 გრ , მომზადებული – 3.7 გრ (კეტომეგობრული)
მწვანე ლობიო – უმი – 4 გრ, მომზადებული 4.8 გრ (კეტომეგობრული)
ერუგულა, რუკოლა – 2.1 გრ (კეტომეგობრული)
ყაბაყი – უმი – 2.1 გრ, მომზადებული 1.7 გრ (კეტომეგობრული)
სოკო – უმი 2.3 გრ, მომზადებული 2.8 (კეტომეგობრული)
პაწაწუნა სიმინდი – 2.6 გრ (კეტომეგობრული)
კამა – 4.9 გრ (კეტომეგობრული)
მწვანე ხახვი – 4.4 გრ (კეტომეგობრული)
კეჟერა – 2 გრ (კეტომეგობრული)
ცისკარა – 2.1 გრ (კეტომეგობრული)
კაპარი – 1.8 გრ (კეტომეგობრული)
არტიშოკა – უმი 6.3 გრ (არაკეტომეგობრული), მომზადებული – 3 გრ (კეტომეგობრული)
ბადრიჯანი – უმი – 3 გრ (კეტომეგობრული), მომზადებული – 6.5 გრ (კეტონეიტრალური)
ხახვი – უმი 8 გრ (არაკეტომეგობრული), მხოლოდ კარაქში მოთუშული 4 გრ (კეტომეგობრული)
ჯანჯაფილი (იგივე კოჭა , იმბირი , ჯინჯერი ) – 16 გრ (კეტონეიტრალური). მიუხედავად იმისა, რომ ჯანჯაფილში ძალიან დიდი რაოდენობით არის ნახშირწყლები, მისი მოხმარება გამოიხატება მცირე გრამებში. შესაბამისად, ჩაისთან მისაყოლებლად ან გემოს გასაუმჯობესებლად რამოდენიმა გრამი კეტოზს საფრთხეს არ შეუქმნის.
ჯავზის გოგრა – უმი – 10 გრ, მომზადებული – 6.8 გრ (არაკეტომეგობრული)
გოგრა – უმი – 6.5 გრ (არაკეტომეგობრული)
ვასაბი – 16.1 გრ (არაკეტომეგობრული)
ტკბილი კარტოფილი – 17.1 გრ (არაკეტომეგობრული)
ხუჭუჭა კომბოსტო – 9 გრ (არაკეტომეგობრული)
კარტოფილი – 16.8 გრ (არაკეტომეგობრული)
სიმინდი – 10.4 გრ (არაკეტომეგობრული)
ჭარხალი – 8 გრ (არაკეტომეგობრული)
ძირთეთრა – 11.9 (არაკეტომეგობრული)
სტაფილო – 7.2 გრ (არაკეტომეგობრული)